Küzdés, viaskodás, akarás


Küzdés a témával
Június 7-én került sor az Önismeret tavaszi alkotással csoport ötödik találkozására. És mint az időjárás küzd, viaskodik az évszak akarásával, úgy viaskodtak a csoporttagok is június témáival. 
Viaskodás a közhelyekkel

A kréta akarása
Júniusban a természet növekszik, felfelé tör, ez a szárbaszökkenés ideje. Az emberi életben is a küzdés, viaskodás, akarás időszaka. A nyár első hónapjaként beköszönt az évszakkal az ember életébe is a külvilággal való szorosabb kapcsolat, a kifelé irányuló figyelem. A kettősség jellemzi ezt az időszakot: a földiség, testiség egyidejűleg van jelen a szellemiséggel és gondolatisággal. A természetben zajló folyamatok azokat a kérdéseket szegezik felénk, hogy 

  • Milyen a kapcsolatom a külvilággal? 
  • Mit jelent számomra a tudás? 
  • Képes vagyok-e mozdulni, változni? 
  • Hogyan tudom árnyékomat, gyengeségeimet elfogadni?
  • Tudok-e differenciáltan látni, gondolkodni? 
Az alkotás csoport tagjai csooprtalálkozásaik utolsó előtti alkalmán már a nyári időszak témáival foglalkoztak. "Volt benne küzdés, viaskodás és akarás is. Születtek alkotások agyagból, akvarellből, felismerések saját magunkról. Pezsgő, alkotásokkal teli júniust kívánva váltunk el az utolsó találkozáson való viszontlátásig." - árulja el Horváth Molnár Andi, a csoportot egyik vezető je.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.