Bemutatkozás


Horváth Molnár Andreának hívnak, 2 gyermek édesanyja vagyok, pszichológusként dolgozom. 2006-ban szereztem pszichológusi diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A dunaszerdahelyi Pedagógiai és Pszichológiai Tanácsadó és Prevenciós Központ valamint Győri Gyermekpszichológiai és Pedagógia Tanácsadó munkatársaként dolgoztam 2006-tól, jelenleg a dunaszerdahelyi központ munkatársa vagyok. Emellett a TANDEM nonprofit szervezet képzőjeként vezetek csoportokat, tartok képzéseket.

Az önismereti munkát személyes és szakmai életemben is nagyon fontosnak tartom. Úgy gondolom, ahhoz, hogy az ember kezében érezhesse élete irányítását, kiegyensúlyozottnak és tudatosnak élje meg önmagát, szembesülnie kell lelke mélyebb tartalmaival, ki kell bontania azt a batyut, amit  születésétől fogva magával hordoz és fokozatosan megtöltötték különféle élmények, érzések tapasztalások. Ezeket a tartalmakat felszínre hozva, tudatosítva, átérezve és megértve, a velük való tudatos tapasztalással gazdagodva átélhetjük a valós ÉN érzését. A találkozás legbensőbb önmagunkkal megnyugtató, felszabadító, mély és őszinte önelfogadást ad.

Többéves önismereti munkám során számos módszerrel dolgoztam – pszichodráma csoportok, egyéni önismereti munka, komplex tematikus művészeti terápia, EMK (erőszakmentes kommunikáció). A művészetterápiával két éve foglalkozom. A Magyar Lelki Egészségvédő Alapítvány képzésén vettem részt Győrben. Személyesen nekem nagyon sokat adott önismeretben az alkotási folyamat. Saját megélésem szerint a módszer az önismereti munkának egy mély útja. A személyiségnek számos rétegét mozgósítja, felszabadít, ellazít, képes mélyre vinni, belső tartalmainkat láttatni, segíti a tudatosodást, önmagunk megértését, mélyebb szintű önelfogadást.