Május hónap szimbolikája

Ceruza végre fogtuk a témát, végre ceruzát foghattunk a témához. Nem kevésbé összetett és személyesebb témát rajzolt körül az Önismeret tavaszi alkotással csoport harmadik alkalmán, mint a szerelem, termékenység. A harmadik alkalomra május elején került sor, így a csoport már ennek a hónapnak a dinamikájára hangolódva alkotott. 

Gondolatok Horváth Molnár Anditól, a csoportot vezető pszichológustól május hónap szimbolikájáról "a férfi és női minőség egyidejűleg van jelen ebben a hónapban. Ég és föld éli nászát, a termékenység ideje ez – a természet fejlődik, élettel teli, az anyagi világ kiteljesedik. A szerelem időszaka ez, amely az ember számára a teljesség elérését, az önmagává válást jelenti. A másik emberrel való egység elvezet önmagunkhoz. Az önmagunkban élő férfi vagy női részre ismerünk rá a másikban eljutva ezáltal önmagunkhoz. A szerelem, a művész alkotáshoz hasonlóan minden pszichés funkciót mozgásba hoz – megérintődik a test, a lélek és a szellem. Megjelenhet az önmagunk elvesztésétől, az önfeladástól való félelem a szerelemben. Azonban éppen azáltal juthatunk közel önmagunkhoz, ha valamit fel tudunk adni magunkból."

Május meghatározó eleme a föld elem, vagyis az anyagi világgal való kapcsolat, a befogadás, az érzékszerveinkkel való megtapasztalás. A harmadik csoporttalálkozás alkalmával éppen ezért részletes rajzot készítettek a csoporttagok, ahol megerősíthették megfigyelőképességüket, valamint agyaggal is dolgoztak, ami pedig az anyagi világgal való kapcsolat megtalálásában segít. 

A házifeladatok megosztása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.