Porpasztell


Kivárta az időjárás, hogy elinduljon az Önismeret tavaszi alkotással csoport. Pénteken elkezdődött. Az első rügyek, madárcsicsergések meghozták a tavaszra hangolt művészetterápiás technikákra épülő csoportalkalmat is. Heten voltunk, alkottunk és hagytunk egy nyomatot magunkból az üres papíron. 

Andi, a csoport vezetője arról, hogy mi az alkotás szerepe az életünkben, mi az a művészetterépia és miért is jó: "Az emberi lélekben van egy fajta egészséges törekvés az egyensúlyra, öngyógyítás, a művészetterápia ezt erősíti fel azzal, hogy ráhangolódunk a természet folyamataira, ahol ez a természetes körforgás, az állandóság és a mozgás kettőssége alapból megvan. Ezáltal megteremtődik egy belső harmónia – ami már maga gyógyító hatású. Néha nehéz megfogalmazni belső tartalmainkat, az alkotás ősidők óta ezt szolgálja, kitenni, ami belül van; ha a papíron látva szembesülünk belső történéseinkkel, tudatosodás, közelebb jutunk a megoldáshoz, megértéshez, rálátáshoz. 


Alkot a csoport: ismerkedés az akvarellel

Minden hónapnak lelki üzenete van, archetípusok – ezek a természeti erők hatnak a lélekre, ami kint történik, az visszahat a lélekre, ez történik belül is, ha erre rá tudunk hangolódni, visszatalálni az ősi ritmushoz, az segíti a belső harmóniát – segít az is, ha ezeket tudatosítjuk, mi történik kint, tudjuk meglátni, segít megérteni jobban, mi történik belül."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.